Luftvärmepumpar

Canvac Luftvärmepump Scirocco 09

 

  • Rekommenderad yta: 25-125 m²
  • Värme, kyla och avfuktning
  • WiFi som tillval
  • Använd fjärrkontrollen som temperaturgivare med Follow Me
  • 5 års garanti

Klicka för pris

Värme, kyla och avfuktning i snyggt paket
Scirocco 09 från Canvac är en luftvärmepump i diskret utförande. När du köper den här luftvärmepumpen får du fem års garanti och ett Value kit (Rengöringsmedel, isoleringskåpa, värdecheck på träskydd samt erbjudande på elavtal från Skellefteå Kraft).
Den har en tydlig digital display och du manövrerar den via fjärrkontroll med display.
WiFi finns som tillval och med detta kan du reglera inställningarna via mobiltelefon eller surfplatta.

Egenskaper
Luftvärmepumpen har fem olika driftlägen. Du kan ställa in den på värme, kyla, avfuktning, fläkt och auto. Temperaturområdet inomhus är 17-30 °C.
Vid automatisk drift väljer luftvärmepumpen om det behövs kyla, fläkt eller värme per automatik utifrån den önskade temperatur du ställt in.
Fläkten har fyra lägen – låg, medel, hög och auto. Pumpen kan också ställas in på avfuktning och avfrostning.

Swing
Med det s k Swing-läget rör sig det vertikala ventilationsgallret för att sprida luften. Du kan också ställa in ett fast läge för luftflödet.

Nattläge/viloläge
På natten behöver du ju oftast inte ha det lika varmt. I viloläget/nattläget Sleep sparar du energi samtidigt som du bibehåller en behaglig sovtemperatur.

Tyst läge
Ibland kan det behöva vara lite tystare därhemma. Då kan du nyttja Silence-funktionen. Kompressorn arbetar då med lägre effekt och inomhusdelen blåser luft i lägre hastighet. Härigenom blir ljudnivån lägre.

Turbo
Med turbofunktionen når luftvärmepumpen inställd temperatur på kortast möjliga tid.

Timer
Du kan också välja att tidsstyra luftvärmepumpen med timer-läget och på så vis begränsa energianvändningen. Du ställer då in timern på ett visst tidsintervall då du vill att pumpen ska arbeta.

Follow me
Fjärrkontrollen kan på ett smart sätt användas som temperaturgivare. Du väljer då funktionen Follow me och teckenfönstret visar aktuell temperatur där fjärrkontrollen är. Denna skickar sedan en signal till luftvärmepumpen var tredje minut.

Automatisk återstart
Om strömmen skulle brytas startar värmepumpen om automatiskt med samma inställningar som tidigare när strömmen kommer tillbaks. Ett orosmoment mindre om du exempelvis är bortrest.

Lågtemp-funktion
Pumpen har en lågtemp-funktion som innebär att den strävar efter att hålla 8 °C i inomhustemperatur i värmeläget. Det gör den perfekt för sommarstugan, garaget eller semestern.

Smidig självrengöring
I läget Self Clean rengör och torkar luftvärmepumpen förångaren automatiskt. På så sätt är den i perfekt skick när du ska använda pumpen nästa gång.

Installation av luftvärmepump
Av hänsyn till miljön är det inte tillåtet att själv installera sin luftvärmepump. Luftvärmepumpar använder ett speciellt köldmedium som kan bidra till växthuseffekten och skada ozonskiktet om det skulle läcka ut eller släppas ut i atmosfären. Av den anledningen måste luftvärmepumpar enligt lag installeras av ett företag som har kylcertifikat och av en installatör med personligt kylcertifikat. Det innebär att din ELON-butik måste se till att det efterföljs när du köper din luftvärmepump hos oss, både via elon.se och direkt i butik. Givetvis kan vi hjälpa dig med den installationen.

Du kan läsa mer kring regelverket och annat på incert.se och alltomfgas.se

Mer om luftvärmepumpar

Hela vårt sortiment av luftvärmepumpar hittar du på www.elon.se